EFWAH

Worstenbroodje

Worstenbroodjes (kaasbroodjes)

Voor het deeg:
500 g tarwebloem
200 g melk
30 g verse gist
125 g boter
25 g basterdsuiker
8 g zout
25 g losgeklopt ei

Voor de worsten:
500 g half-om-halfgehakt
74 g paneermeel
74 g water
50 g losgeklopt ei
10 g worcestersaus
6 g zout
1 g nootmuskaat
0,6 g peper

Vega vullingen:
10 cm prei stukken ong 8 minuten (beetgaar) gekookt
Blokjes kaas met een beetje bieslook

Bereiding:
Kneed van alle deeg-ingrediënten een goed soepel en afgekneed deeg.
Verdeel het deeg in 22 stukjes en bol ze glad op. Leg ze op een deegkleedje en dek af met plasticfolie. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.
Maak ondertussen de gehaktvulling door alle ingrediënten te mengen. Verdeel het gehakt in 22 worstjes van (36) gram.
Sla de deegbolletjes plat zodat de lucht eruit is en rol ze uit tot een ovaal plakje. Leg een worstje in het midden en vouw het plakje dicht. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Laat 60 minuten rijzen in een warme en vochtige ruimte.
Verwarm de oven voor op 250 °C (boven en onderwarmte).
Zet de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 240 °C. Bak de bolletjes in 8 tot 10 minuten.

Rutger bakt website!