Deeg
•100 ml melk
•100 ml water
•100 g boter
•100 g bloem
•4 eieren
•zout
Vulling
•250 ml melk
•2 eidooiers
•75 suiker
•1 el bloem
•1 vanillestokje
•2 blaadjes gelantine
•250 ml slagroom
Breng de melk, het water, zout en de boter in een pan aan de kook. Zodra de boter gesmolten is meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt (middel-hoog vuur, je moet het deeg/bloem horen knesperen, ong 1-5 minuten)
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 30 minuten op 200 graden goudbruin.
Breng voor de vulling de melk met vanille aan de kook. Sla de suiker met de eidooiers op en meng er de bloem door tot een gladde massa ontstaat. Giet de kokende melk er over en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar. Laat de banketbakkersroom afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf (evt met wat suiker). Als de banketbakkersroom is afgekoeld, roer deze dan even door en doe hem in een kom. Week de gelantine in koud water en smelt deze daarna met wat aanhangend vocht op het vuur. Roer deze door de banketbakkersroom. Meng de banketbakkersroom met de slagroom en doe in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Vul de onderkant van de soesjes met de vulling. Voeg evt een stukje ananas doe of doop het soesje in chocolade glazuur.