Loempiaatjes
1 pak loempia vellen (of filodeeg)
olijfolie
1 blokje kippenbouillon
1/4 witte kool fijn gesneden
1/2 prei fijn gesneden
1/2 winterpeen of zakje julienne wortelen
1 bakje tauge
1 paprika
kipfilet (zelf bereiden of gegaard)
Evt sweet chilisaus als dip
ontdooi de loempia vellen
Roerbak de groente beetgaar (zonder de tauge en paprika) en verkruimel de bouillon blokje erdoor
Pluis de kip, snij de paprika in dunne reepjes en zet alles klaar
Leg een loempiavel rechtop neer en leg net boven het midden een klein stapeltje groente met wat kip, paprika en tauge (niet te veel!) en smeer met olijfolie de randen van het vel in.
Vouw de linker kant van het vel over de vulling en daarna de rechterkant. De vulling zou zo moeten liggen dat de kanten elkaar net overlappen.
Smeer wat olie over de zijkanten en klap nu het bovenste gedeelte over de vulling heen. Je kan nu de vulling ‘vastpakken’ en doorrollen naar beneden. Druk tijdens het rollen alles goed aan.
Leg de loempia op een bakplaat en smeer wat olie eroverheen. Leg tijdens verwerken de vellen onder een vochtige theedoek.
Loempia’s kunnen een half uur in de oven op 200 graden gebakken worden of ingevroren worden in plastic folie voor later gebruik.