EFWAH

Kip tandoori (pakje zonder pakje)

Rijst:
– 1 laurierblad
– 250 gram (basmati) rijst
Sperzibonen 500 gr
Eventueel 400 gram champignons

Marinade+ kip:
– 400 g kipdijfilet
– 2 el neutrale olie
– 1 el tomatenpuree (32 gr)
– 1/2 el sojasaus
– 1 tl paprikapoeder
– 1/2 tl uienpoeder
– 1/2 tl knoflookpoeder
– 1/4 tl gemberpoeder
– snuf peper en zout

Saus:
– 50 ml water
– 1 el tomatenpuree (32 gram)
– 1 tl paprikapoeder
– 1/2 tl uienpoeder
– 1/2 tl gemberpoeder
– 1/4 tl knoflookpoeder
– 1/4 tl komijnpoeder
– 1/4 tl korianderpoeder
– snuf peper en zout
– 125 g crème fraîche

  1. Snijd de kip in blokjes. Meng in een bakje alle overige ingrediënten van de marinade door elkaar. Schep de kip erbij en meng het geheel goed om zodat de kip voorzien is van een laagje marinade, laat ongeveer 5 minuten staan trekken.
  2. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het laurierblaadje bij het kookwater in de pan zodat de smaak in de rijst kan trekken tijdens het koken. Giet de rijst na het koken goed af en stoom het eventueel nog een beetje droog.
  3. Kook de sperzibonen gaar en giet goed af.
  4. Ga terwijl de rijst en sperzibonen koken met de tandoori: Verhit een droge wok op het vuur en bak hierin de kip tot deze gaar is. Als je champignons gebruikt; kan je deze in als de kip rondom bruin is toevoegen
  5. Voeg zodra de kip gaar is alle ingrediënten behalve de crème fraîche voor de saus aan het vlees toe. Roer goed door tot een egale saus en kook het geheel nog 2 minuten.
  6. Voeg nu de crème fraîche toe en roer tot een egale saus. Voeg vervolgens de sperzibonen toe en verwarm nog 1 minuut alles door.
  7. Schep de rijst in diepe borden en verdeel de Kip Tandoori over de borden.

 

 

 

 

 

Kip Tandoori zonder pakje