EFWAH

gluten vrije pizza

  • 200 gr bloemkool
  • 140 gr amandelmeel 
  • 2 grote eieren — Een mix van 2 eetlepel lijnzaad en 6-8 eetlepels water ongeveer 1-2 minuutjes in de blender gemixt
  • paar takjes verse tijm (of andere verse kruiden naar smaak)
  • snufje Keltisch zeezout

een paar el passata (je kunt het zelf maken maar ik vind de passata di pomodoro van AH Puur & Eerlijk ook lekker)

1/2 courgette

1 (punt)paprika

paar tomaatjes

verse basilicum

peper

 

verwarm de oven voor op 225 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (verwarm ook alvast de grillpan).

snij de bloemkool in roosjes en doe de roosjes in een keukenmachine

maal de bloemkool totdat het soort kruimels worden

doe het bloemkoolkruim in een theedoek en draai de theedoek zodat je al het vocht uit de bloemkool wringt (het bloemkoolkruim wordt dan een soort droog korrelig ‘meel’)

meng vervolgens de bloemkool met de rest van de ingrediënten (amandelmeel, eieren, tijm en zout)

leg het ‘deeg’ op de bakplaat en vorm er een van (het is belangrijk dat je het mengsel echt goed aandrukt, anders valt hij na het bakken uit elkaar)

tip: gebruik de rand van een springvorm om een mooie ronde vorm te krijgen (de rand voor het bakken wel verwijderen)

bestrijk de bovenkant van de pizza met een beetje olijfolie en bak de bodem ongeveer 15 á 20 minuten bruin, gaar en knapperig (smeer voor de laatste 5 min een paar el passata uit over de bodem)

leg de tomaatjes eventueel bij de pizza in de oven  (doormidden gesneden en besprenkeld met olijfolie) zodat deze ook geroosterd worden (maar je kunt ze ook ‘rauw’/vers toevoegen nadat de pizza klaar is, net wat je lekker vindt)

gril – als de pizzabodem in de oven ligt – de courgette en paprika in de grillpan

als de pizzabodem klaar is beleggen met de gegrilde groente, de tomaatjes en wat verse basilicum

maal er ook wat verse peper over

eet smakelijk!