Gevulde eieren
20 eieren
100 gr. gesmolten margarine
Flinke scheut slasaus
Kruiden: Peper, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, (beetje) vleeskruiden, kerriepoeder
Beetje mosterd
Peterselie
1. Kook de eieren hard
2. Snijd de hardgekookte en afgekoelde eieren in de lengte doormidden.
3a. Wip de dooiers eruit en wrijf ze door een zeef.
3b. Alternatief, doe de eidooier in een keukenmachine met snijbladen en maal ze zijn.
4. Vermeng de gemalen dooiers met de gesmolten margarine, de slasaus, mosterd en de kruiden naar smaak. (Als het mengsel te zout proeft, dan zal het eind resultaat goed zijn.) Voeg ook een gedeelte van de peterselie toe.
5. Spuit van dit mengsel met behulp van een gekarteld spuitje torentjes in de eiwithelften.
6. Strooi er wat peterselie over ter afwerking.
7. De eieren op een koele plaats, een dagje laten na rijpen.