EFWAH

Frambozen mousse

Deze frisse mousse heb ik tot nu toe vooral gebruikt om chocoladebol te vullen in combinatie met Merengue en verse frambozen. *Je kan het ook in een glaasje serveren met eventueel een toefje slagroom als toetje. Het recept is dan voldoende voor 2 glazen.

225 gr (verse) frambozen (of aardbeien)
150 ml slagroom
30 gr kristalsuiker
2,5 blaadje gelatine
kneepje citroensap

 

  1. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water en laat de blaadjes minimaal 10 minuten weken.
  2. * Hou 4 mooie frambozen achter en pureer de rest met een staafmixer.
  3. Roer de gepureerde frambozen door een zeef, zodat je een gladde puree over hebt.
  4. Doe de gepureerde frambozen in een klein pannetje samen met de suiker en een kneepje citroensap. Breng het geheel zachtjes aan de kook, tot de suiker is opgelost.
  5. Haal het pannetje van de warmtebron en roer de gelatine er doorheen.
  6. Laat de frambozenpuree helemaal afkoelen.
  7. Klop de slagroom stijf en spatel de koude frambozenpuree er met een rubberen spatel doorheen. Doe dit voorzichtig en zo kort mogelijk. Zorg dat de luchtigheid van de slagroom behouden blijft.
  8. * Spatel de mousse voorzichtig in de glazen en laat het in de koelkast minimaal 3 uur opstijven. (gebruik eventueel een spuitzak)
  9. * Decoreer de mousse met de achtergehouden frambozen en eventueel een toef slagroom
  10. Doe de mousse in een spuitzak en laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast daarna kan je het verder verwerken in bv de chocoladebol

 

Frambozenmousse