4 eendenborst filets
4 theelepels 5 spice poeder
6 eetlepels zoete sojasaus (ketjap Manis)
2 eetlepels honing
1 theelepel citroensap
Peper en zout
Maak een marinade met de ingredienten
Snij de huidzijde van de eend in met een scherp mes in een ruitpatroon (raak het vlees niet)
Draai de filet om en bestrijk deze met marinade en laat dit minimaal een uur trekken.
Zet een pan op middelhoog vuur en leg de filet met de huidzijde naar beneden in de pan. Laat de vetlaag langzaam smelten in 5-6 minuten (voorkom wel dat deze verbrand)
Draai nu de filet om en bak de filet in het vet van de huidlaag totdat deze gaar is (ong 3 minuten voor medium-rare, kerntemperatuur 65 graden). Spatel het vet regelmatig uit de pan over de huid tijdens het bakken.
Laat de filet 10 minuten rusten onder alumium folie voordat je deze in plakken snijdt. De overige marinade kan als saus gebruikt worden icm het bakvet