Voor de zoete deeg:
250 gram bloem
1/2 pakje gist (22 gram)
125 ml melk
35 gram suiker
30 gram boter
3 gram koekkruiden
snufje theelepel zout
1 ei
Voor de vulling:
2 eetlepels gesmolten boter
75 gram kaneelsuiker
Voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel melk
Bereiding
Voor het zoete deeg:
In een grote kom 90 gram bloem en gist mixen met de hand (apart zetten)
Verwarm de melk, suiker, boter en zout, totdat de boter gesmolten is.
Voeg dit in de bloemmix toe samen met de eieren. Mix dit voor 30 sec op de laagste stand, daarna 3 minuten op de hoogste stand.
Meng met een lepel de rest van de bloem erin.
Voor de rollen:
Bereid het zoete deeg en laat het 15 min rijzen in een warme plek (oven van 75 graden).
Sla en kneed het deeg en laat het deeg 10 minuten rusten
Rol het deeg uit tot een plak van 30*20 cm
Smeer 1 eetlepel van de gesmolten boter over het deeg en besprenkel deze met de kaneelmix.
Rol de plak in de lengte deeg op.
Snij de rol in 10 plakken van ongeveer 3 cm dikte
Leg de plakken op de gesneden kant op een ingevette bakplaat.
Bedek de bakplaten en laat ze in een oven van 100 graden plek rijzen tot de dubbele hoogte (ongeveer 30 minuten).
Smelt 1 eetlepel boter en verdeel deze over de plakken en besprenkel ze met de rest van de kaneelmix.
Bak de plakken in 20 minuten op een voorverwarmde over van 200 C.
Laat ze een beetje afkoelen.
Voor het glazuur:
Mix de poedersuiker en de vanillesuiker samen.
Voeg de melk toe totdat er een gladde mix ontstaat
Serveer deze apart bij de kaneelrollen.