250 g sprits koeken (zonder chocolade)
80 g boter (margarine)
350 g pure chocolade
500 ml slagroom
evt 500 gram aardbeien
2 zakjes vanillesuiker
keukenmachine
springvorm 22 cm
Doe de spritsen in de kom van een keukenmachine en maal de koekjes fijn.
Laat de boter smelten in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.
Voeg de gesmolten boter toe aan de spritsen en meng goed door.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de biscuitbodem in de koelkast totdat je de chocoladevulling af hebt.
Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm 100 ml slagroom in een steelpannetje samen met de chocolade.
Haal het pannetje meteen van het vuur zodra de chocolade gesmolten is.
Klop de overige slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
Meng de gesmolten chocolade door de slagroom.
Verdeel nu de eventuele aardbeien over de bodem. Helemaal mooi om een de aardbeien door midden te snijden en dan met de gesneden zijde tegen de bakrand te plaatsen
Schep het mengsel erover en strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
Variaties:
voeg 3 zakjes espresso oploskoffie door het chocolade mengsel
Voeg sinaasappel aroma toe aan het chocolade mengsel