EFWAH

Champignon ketjap soep

Gebruik als basis de bouillon van de spare ribs OF maak deze door onderstaande ingredienten te mengen: 

1,5 liter water

3 Bouillonblokjes (kip of groente)

Flinke scheut ketjap Manis (zoet)

 

Voeg verder toe:

250 gram Kipfilet (in reepjes)

200 gram Prei

250 gram Champignons

50-100 gram taugé

 

Voeg de kipfiletreepjes toe en laat het geheel even koken zodat de kip gaar wordt. Zet het vuur daarna laag.

– Maak ondertussen de champions schoon en snijd ze in vieren (als ze heel groot zijn nog wat kleiner)

– Maak de prei schoon en snijd ze in fijne reepjes.

– Voeg de champignons en de prei toe aan de bouillon.

– Zet het vuur laag en laat alles even rustig doorkoken.

– Proef de bouillon en voeg eventueel nog wat ketjap toe.

– Als de champignons en de prei gaar/ zacht zijn, voeg dan de taugé toe, na 1 minuutje kan je serveren zodat de tauge nog knapperig is.

 

Serveer eventueel met wat bieslook of in ringen gesneden bosui