Gebruik als basis de bouillon van de spare ribs OF maak deze door onderstaande ingredienten te mengen:
1,5 liter water
3 Bouillonblokjes (kip of groente)
Flinke scheut ketjap Manis (zoet)
Voeg verder toe:
250 gram Kipfilet (in reepjes)
200 gram Prei
250 gram Champignons
50-100 gram taugé
Voeg de kipfiletreepjes toe en laat het geheel even koken zodat de kip gaar wordt. Zet het vuur daarna laag.
– Maak ondertussen de champions schoon en snijd ze in vieren (als ze heel groot zijn nog wat kleiner)
– Maak de prei schoon en snijd ze in fijne reepjes.
– Voeg de champignons en de prei toe aan de bouillon.
– Zet het vuur laag en laat alles even rustig doorkoken.
– Proef de bouillon en voeg eventueel nog wat ketjap toe.
– Als de champignons en de prei gaar/ zacht zijn, voeg dan de taugé toe, na 1 minuutje kan je serveren zodat de tauge nog knapperig is.
Serveer eventueel met wat bieslook of in ringen gesneden bosui