Rijst:
200 g witte rijst
50 g rozijnen
Sperzibonen 400 gr
Rundergehakt 400 gr
Groene appel 1stk – in blokjes
kruidenmix:
1,5 tl uienpoeder
1,5 tl knoflookpoeder
1 tl kerriepoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl kurkuma
peper en zout
Saus:
1/2 blokje kippenbouillon (Maggi)
1 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
200 ml water
125 g crème fraîche
- Doe de rijst en de rozijnen in een pan en schenk hier een flinke hoeveelheid water bij zodat de rijst helemaal onder staat. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar en giet af.
- Zet een pan met kokend water op en kook de sperzibonen 5 minuten voor.
- Bak ondertussen in een andere pan het gehakt rul. Voeg hier de ingrediënten voor de kruidenmix voor het vlees aan toe en schep goed om.
- Schep de voorgekookte sperziebonen bij het vlees in de pan en voeg alle ingrediënten behalve de crème fraîche voor de sausmix toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten koken.
- Voeg de blokjes appel en de crème fraîche toe en roer alles nogmaals goed door.
- Serveer de rijst en de Boboti naast elkaar.