EFWAH

BBQ

Hieronder een overzicht van handige/lekkere recepten voor op de bbq en andere tips/gedachtenspinsels

 

3-4 stukken vlees pp. bv Kipsate, hamburger, worstje, runderlap

Sauzen: Sate, knoflooksaus, Kerriesaus, Cocktailsaus

Salades: Rundvlees en aardappelsalade (ivm vegetarisch), sla, paprika, ei, feta, tomaat, komkommer

Stokbrood: Kruidencreme, ong 1/3 stokbrood pp

Vers fruit: Ananas, Aardbeien, Meloen (water of galia), druiven

Sateprikkers, minimaal 15 minuten in water laten weken zodat ze niet verbranden

Groentegerechten: 

Krieltjesspies: Kook ong 4 krieltjes pp 5-8 minuten voor. Marineer de krieltjes in olie met zout/peper/knoflook/ui/peterselie/bieslook. Prik 3-4 krieltjes op een sateprikker en rooster op de bbq voor een mooi kleurtje

Champignon pakketjes: Snij de champignons in grove stukken en bak ze in wat olie gaar. Voeg kruidenboter/kruidenkaas toe en dik in (evt met maisena) tot een sausjes. Leg op een stuk aluminiumfolie een eetlepel champignons met saus en strooi eventueel wat geraspte kaas erover. Vouw het aluminium folie dicht en verwarm de pakketjes op de bbq. 

Mais: Bij de makro hebben ze maisstukjes in de diepvries, zelf de mais korter snijden is erg lastig!

Paprika: Niet te klein snijden omdat ze anders door het rooster vallen. Of op spies met bv courgette of aardappel of vlees