Y.E.S.

You'll Eventually Smile!

 
Ook YES is ondertussen vele gedaantewisselingen ondergaan, zowel van binnen als buiten maar ook qua naam. Zo stond deze eerst voor: Young, Efficient and Strong, maar aangezien hij deze naam niet waar kon maken heb ik een wat toepasselijker naam bedacht: You'll Eventually Smile :) en meer in de fun-hoek dan echt serieuse competitie robot.
 
Omdat Ik nooit genoeg robots had en ik nog leuke spullen had liggen, Is YES ontstaan. Grote verschil toen met pizzabox is dat ik de eis van doorzichtig had laten "vallen". Vandaar dat YES titanium pantser kreeg (was maar 1.4 mm dik) Tevens heb ik toen mijn 1ste speedcontrollers gekocht een behoorlijke investering. (Het doel was betere controle, maar ik had niet echt vertrouwen "(anderszijds, een vrouw achter het stuur....)")
Ik ben begonnen met ruitenheffer motoren, Ik dacht dat deze veel sterker waren, maar doordat ze zo traag zijn, was het niet echt een handige oplossing. 
Ik heb vervolgens gespeeld met de reductie hiervan, als eerste deze er helemaal afgehaald :s (ja de robot was sneller, maar had 0,0 kracht, kan zichzelf nauwelijks vooruit krijgen) en later een eigen reductie gemaakt, maar als je dit niet nauwkeurig doet, werkt het ook niet echt handig. 
 
Ondertussen begon Pizzabox problemen te krijgen met zijn reductie en heeft IIyama van het DRG-forum (die hetzelfde probleem had) nieuwe reductiekasten ontworpen voor die motoren. Omdat deze kasten alleen niet pasten in het frame van Pizzabox, heb ik ze in YES gezet en daarmee de layout van YES ook helemaal omgegooid. (zie hiervoor de foto's). Met deze nieuwe layout is eigenlijk ook een nieuwe naam gekomen, hij zag er namelijk nogal Komisch uit (publieks lieveling in engeland zelfs!) Vanuit daar is ook het idee gekomen voor een wapen/hamer wat aan het begin van het gevecht niet zichbaar is, maar tijdens het gevecht onstond. Helaas kreeg ik alleen niet bedacht hoe ik dat met een effectieve hamer kon doen, maar wel met een opblaasbare hamer, dus zo gezegd zo gedaan. Yes heeft eerst met een compressor balonnen als wapen gehad, toen de compressor kapot ging kwam er een campingpomp in die van die oranje EK-bats opblaast en slaat. 
Tussendoor heeft de robot nog een upgrade qua motoren gehad (speed 600 -> speed 700) en van NiMH naar LiFePo accus. 
 
YES heeft niet echt grote prijzen ofzo gewonnen, maar door de rolbeugels krijgen ze er weinig grip op en blijft daardoor vaak wel lang rijden een ideale funbot dus; entertainment voor publiek, betrouwbaarheid voor de club.