NIEUWS

 

 

 

7 mei 2013

Een rustig jaar qua robots, maar ondertussen is de schuur gereed (ik geniet er nog elke keer van als ik er binnen sta :) en ben ik naar breda, Eindhoven (met de ant-workshop) en MMM15 weer geweest. MMM15 heeft mij veel nieuwe ideeen en energie gegeven. Voor pizzabox heb ik nieuwe speedo's en oplossing voor de motoren bedacht dus die kan gaan rijden. Iets (Tire(d) Pincer) moet de reductiekast een upgrade krijgen die ik zelf niet kan uitvoeren (wel een nieuwe schuur, nog geen frees bank/spie steker helaas :p). Dus die is nu een tijdje inactief, hoewel ik hoop in juni met mijn vakantie naar Belgie te crossen om deze upgrade uit te voeren. 

De antweight workshop begint ook steeds verder vorm te krijgen, ik krijg binnenkort een 4de zender waardoor er met 4 robots tegelijk gereden kan worden. Helaas gaat het in en uit elkaar halen nog steeds te zwaar zodat ik dit niet durf met kinderen. (Maar het rijden/vechten is vaak ook een groot een succes)

Maniac gaat niet meer meedoen met de competitie maar gaat als beurs entertainment dienen. Het mooie uiterlijk waar het om gaat bij Maniac heb ik gevonden in een knuffel/smasha ballz maar met alle pluizige haren ga ik geen vrienden maken als ik daarmee in de arena ga (voor zowel mezelf omdat ik hem dan niet meer schoon krijg, als voor de tegenstanders die reductiekasten moeten leegpluizen).

Omdat ik met Maniac dan geen raptor meer heb, wil ik nog wel met de reserve onderdelen een raport duwbotje maken. Wedge (een Antweight) was zeer effectief, dus ik zit in die hoek te denken, maar ook een mechanische flipper lijkt mij leuk. 

Ondertussen ga ik proberen de info op de site verder te updaten, vooral veel foto's van de robots die ik erbij wil gaan zetten. De teksten zijn iig al iets aangepast!

 

 

15 januari 2012

Een behoorlijk gat in de nieuws items. Het opzetten van een site is goed te doen, maar de tijd zit in het onderhouden, vandaar ook de weinige nieuwsitems. Dit jaar de site over gezet naar Joomla, zodat ik gemakkelijker updates kan doorvoeren. De tijd zal het leren of dit ook werkt ;)

Ondertussen zijn er veel competities geweest en is er ook veel gewijzigd met mijn robots. Ik wil nu proberen 3 feathers (Pizzabox, YES en Tire(d) Pincer), 1 raptor (Maniac) en 2 Ants (Fuzzy Buzzy en ?) te maken/onderhouden. Dit is nog wel gedeeltelijk toekomst muziek.

Pizzabox wacht op een nieuwe aandrijving. De accuboormachines hebben het na vele goede dienstjaren nu echt opgegeven.

YES is veel van uiterlijk veranderd en is nu een rechthoekige doos met een surprise wapen geworden. Het wapensysteem moet vernieuwd worden, maar deze doet actief mee in de competitie

Tire(d) Pincer doet volop mee, maar dan als wapenloze raptor Iets. Het idee is om hier een wapen op te zetten waarmee hij in de banden kan prikken, zolang dit wapen nog niet gereed is neemt hij de plek van Maniac in als raptor.

Maniac is dus op het moment in afwachting van nieuwe onderdelen. Uiterlijk is hier van belang en wil ik nog wel als actieve robot gaan maken

Fuzzy Buzzy rijdt op het moment goed mee met de competies en heeft een mechanische flippers als wapen. Winnen doet hij nog niet, maar hij blijft wel rijden (zolang hij in de arena blijft :p)

Als laatste heb ik dan nog onderdelen liggen voor een spinner ant, maar nog geen idee qua naam hiervoor.

 

Ietsheeft het goed gedaan in de competite en heeft in 2009 de 3de plaatst weten te bemachtigen in de featherweight competitie!

Door de aankoop van mijn nieuwe huis hebben de robots het laatste jaar weinig aandacht gehad. Vooral het lange paasweekend in 2011 in Engeland heeft wat werk opgeleverd, ondanks dat Iets en YES het geweldig goed hebben gedaan en vrijwel alle gevechten hebben uitgereden. En dat terwijl Mathilda zelfs rondreed als huisrobot!

 

10 maart 2006

Een nieuwe uiterlijk, voornamelijk een nieuwe achtergrond kleur. Zwart met paars, in plaats van de witte achtergrond ;)

 

1 februari 2006

Sinds vandaag ben ik officieel geen student meer. Nog geen vast werk, maar wel veel uren gedraaid op de receptie, waardoor ik weinig tot geen tijd heb gehad om aan de robots te bouwen. Sinds het laatste evenement in Utrecht heb ik 3 kapotte robots en nog geen tijd gehad om er veel mee te doen.

Ik ben bezig met YES compleet te herbouwen. Met een mechanische flipper en een ander uiterlijk. Pizzabox wil ik een nieuw wapen op zetten, een mechanische klauw om robots vast te kunnen pakken. Ook heb ik gemerkt dat de gewichtsverdeling niet goed is, waardoor ik minder snelheid had tijdens gevechten.

Maniac is ook een heel verhaal apart, voor de aandrijving ga ik de reductie van de ruitwissers halen en er een eigen reductie op zetten. Daarnaast wil ik hem zo gaan monteren dat hij een maatje kleiner kan worden en daardoor iets steviger.

Met andere woorden: veel plannen, weinig tijd. What's new ;)

 

29 juni 2005

Het Europese Kampioenschap komt eraan en natuurlijk is het dan lekker druk om de robots klaar te maken. Het EK is dit jaar in Nederland (Amsterdam), dus wil je erbij kijk dan ff op euro2005.dutchrobotgames.nl Ondertussen ben ik dus druk bezig om Pizzabox en YES helemaal klaar te maken. Hiervoor komt er een totaal nieuw ontwerp van Pizzabox, geen vierkante doos dus daarom ook een naamsverandering. Pizzabox Evo, omdat hij weer een stap verder geevolueerd is. Daarnaast heb ik wat reserve onderdelen verzameld voor YES en Pizzabox. Deze wil ik niet laten roesten en ga ik gebruiken voor het bouwen van een robotje Maniac (6 Kg klasse). Maniac, gaat zoals de naam al zegt, als een getikte robot eruit zien. Plannen en tekeningen zien er geweldig uit, alleen nu nog goed uitwerken ook. Wil je de plannen zien, kijk dan ff bij robots.

 

8 mei 2005

23 april was er een wedstrijd in Hattingen waarbij er gestreden werd om de eerste plaats in de klasse ant, raptor en feather. Pizzabox deed hierbij aan mee (oke, met 4 andere feahters) en heeft de eerste plaats behaald :D. Hierbij heb ik dus mijn eerste trofee binnen :D, benieuwd hoe die eruit ziet? kijk dan onder het kopje robots, bij foto's van pizzabox.

Voor de rest heb ik de website in het algemeen wat bijgewerkt, weinig nieuwe foto's van de robots, maar die komen er binnenkort wel.

 

3 januari 2005

Ik zei bij het vorige nieuwtje dat het een tijdje geleden was, maar nu is het helemaal een tijd geleden. Ik kan zeggen dat er op het gebied van de website weinig gedaan is, maar op het gebied van robots niet. Bij het speedhacken is het bij Fuzzy Buzzy mis gegaan en helaas had ik geen geld om nieuwe servo's te kopen. Ondertussen had ik nog wel een heleboel spulletjes liggen en zowaar heb ik genoeg om een sozweight G (glitter) te maken en ben ik begonnen aan een nieuwe featherweight, genaamd YES. Tevens heb ik bij de Lidl twee RC-auto's gekocht die ik ga ombouwen tot robots. Ze kunnen samen met een feather in de arena, of alleen als Sozweight.

Dus op het moment heb ik vijf robots in aan of herbouw. YES en Pizzabox als featherweights, Glitter, Sacrificial & Parts als sozweight. Fuzzy Buzzy is tot nog nader te bepalen tijd niet in herbouw.

Daar ben ik dus redelijk druk mee in mijn vrije tijd. Daarnaast was het druk met school, zodat die projecten ook niet echt opschoten. Tevens ben ik druk bezig geweest met het schrijven van een boek: 'Het bouwen van een robot', deze is ondertussen zover af dat je hem kan bestellen. Interesse? Kijk eens bij bouwen boek, onder het kopje verkopen.

Dit was het nieuws zo ongeveer, als je meer wilt weten van de botjes moet je even op hun namen klikken.

 

21 mei

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze site een update gegeven heb, dus deze keer een grote update met nieuwe foto's van Fuzzy Buzzy, Pizzabox en live-events. Tevens de kopjes agenda en regels ingevuld. Wat nieuwe info bij wie ben ik (voornamelijk bij tests) en wat is Robot Wars.

Pizzabox heeft in Tilburg een grotere klap gehad dan ik gedacht had, want sinds dat event rijdt hij niet lekker meer. Dus ik ben nu bezig met een nieuw frame, maar dan van ijzer. Tevens heeft het wapen een upgrade gehad (ziet er nu iets beter uit) en gaat hij op aan/uitknoppen rijden in plaats van relais. Hopelijk heb ik dan meer controle over Pizzabox ;)

Fuzzy Buzzy heeft het goed gedaan tijdens haar eerste event in Schagen. Ok, er waren geen tegenstanders dus alleen rondgereden, maar tenminste geen last van lossekabels ofzo. Ik wil nu de servo's speedhacken zodat F.B. sneller gaat rijden en het wapen ook effectief gaat worden.

Veel gedaan en nog veel te doen, resultaten van mijn werk kan je natuurlijk hier blijven volgen ;)

 

31 maart

Eigenlijk moet ik nu heel hard leren, want ik zit midden in mijn tentamen week, maar een mens kan niet continu leren en ik ben ondertussen wat bezig geweest met het logo van Team EFWAH. Het resultaat zie je al op de eerste pagina ;)

Voor de rest zie je ook dat mijn ant in aanbouw nu Fuzzy Buzzy heet. Je weet het he, niks veranderlijker dan een vrouw :p. Bij de blokker heb ik een meteorbal gekocht. Dit is een knipperende bal met 4 ledjes met een soort van een ster eromheen. De bal wil ik gebruiken in Pizzbox, gewoon er los ingooien en dat hij dan tijdens het gevecht door de robot kan rollen, en de buitenkant wil ik gebruiken voor het pantser van Fuzzy Buzzy. Als ik de digitale camera kan lenen van mijn ouders, zal ik wat foto's maken.

Als laatste heeft Pizzabox een nieuwe bovenplaat. Nu zit het logo geschilderd op een plaatje van 2 mm Polycarbonaat. Als de bovenplaat nu kapot wordt gemaakt met een bijl, hoef ik het logo niet opnieuw te schilderen ;)

Voor de rest heb ik nog wat tests ingevuld en online gezet. Dus om te zien wie ik ben volgens de test kijk bij 'wie ben ik'?

 

23 januari

Redelijk druk gehad met bouwen, hoewel niet zo veel als ik gehoopt had, aangezien ik een kamer heb en dus niet zo makkelijk de schuur in kan.

Ik ben bezig met een demonstratie-robot van ongeveer 20 * 20 * 6 cm. Tevens krijgt mini-pizzabox een dikker jasje aan (2 mm polycarbonaat) en ik heb eindelijk een oplossing gevonden om de bovenplaat van pizzabox goed vast te krijgen.

Ik heb nog geen internet op mijn kamer, dus oploaden van de site zal de komende tijd niet veel gebeuren. Maar nu ff een kleine update met voornamelijk de teamnaam.

 

28 oktober

Dit keer een kleine update met de foto's van het event Genk, dus kijk snel bij Live-events en dan euromodelbouwbeurs 2003.

Tevens zoek ik nog hulp met het bedenken van een leuke teamnaam voor de robots Pizzabox en Mini-Pizzabox. Ik wil niet een naam die op de robots slaat, omdat ik niet aan het Pizzabox-concept vast wil blijven zitten ;). Dus heb je nog een leuk idee voor een teamnaam, meld dit dan ff in het gastenboek.

 

8 oktober

De site van Pizzabox heeft weer een grote update gekregen. Foto's bij live-events en de regels en link staan nu ook eens online.

Op het bouw-front heb ik ook niet stil gezeten. Pizzabox heeft nogsteeds geen wapen, maar ben er wel al mee bezig. Ondertussen is het kleine broertje van Pizzabox, Mini-Pizzabox, ook een heel stuk aan het vorderen. De antweight gaat bijna rijden, hopelijk lukt het voor Genk :)

BNN heeft ook een nieuwtje nl. dat als ze genoeg leden hebben, ze niet door gaan met Robot Wars The Dutch Battles. Dit jaar hebben nederlandse roboteers mee kunnen doen met de engelse wars series 7, maar of deze te zien gaat worden in nederland? Dus als je goede contacten hebt met een televisie maatschappij....

 

4 september

Het is al lang geleden dat iets nieuws hier heb geplaatst, terwijl er toch heeeel veel is gebeurd. Pizzabox heeft gereden en het verhaal achter pizzabox is bekend gemaakt. Ondertussen ben ik bezig met de 3de versie van pizzabox, en elke keer wordt hij weer een stukje beter. Misschien, ooit, in een verre verre toekomst wordt het nog een waardige tegenstander ;)

 

24 maart

vandaag de website van Pizzabox voor het meerendeel gemaakt. Kijk maar eens rond, en als je nog vragen of suggestie's hebt, meld die dan in het gastenboek.

Ik ben vanmorgen bezig geweest met het wapen van Pizzabox, als het wapen erop zit, zal ik weer wat foto's maken.