Maniac komt er uit te zien als een krankzinnig monster. Bouwtekeningen staan onder het kopje foto's. Het is echt meer het idee als een funbot dan een serieuse robot (hoewel dat voor een groot gedeelte van mijn robots geldt ;)) De onderdelen waaruit het gemaakt is, zijn reserve onderdelen van Pizzabox en YES.

 

De eerste versie van Maniac had een beschilderde polycarbonaat vorm compleet met rode stekels en een veiligheidsbril. Helaas waren de ruitenwisser motoren niet goed en kreeg ik een ander leuk idee. Namelijk een pantser waar geen grip op konden krijgen, later bekend als de lampekap. Het idee was om het pantser op te hangen waardoor deze vrij kon draaien. Daarnaast bestond hij uit 8 'armen'  die opgetilt konden worden. Als een flipper je dan flipt, gooit hij een arm omhoog ipv de hele robot. Helaas was de robot topzwaar en heeft hij maar 2 gevechten meegemaakt. 

 

Het idee is wel altijd in mijn achterhoofd blijven zitten om een echt rijdend monstertje te maken en toen ik de smasha ballz zag, wist ik meteen dat dat mijn volgende project was. Ook nu weer bij foto's alle verschillende versies.