Stichtingen

 

Op het moment zijn er in europa vijf grote stichtingen. In Engeland zijn er de FRA (Fighting Robots Association), Roaming Robots en Robots Live, in Duitsland is er de GRA (German Robot Association) en in Nederland DRG (Dutch Robot Games).

De stichtingen zijn in het leven geroepen om de belangen te behartigen van de roboteers.

De doelstelling van DRG is om robotspelen in Nederland en België te stimuleren, door middel van het organiseren van robotspelen. Daarom zijn ze voornamelijk bezig met het organiseren van evenementen en bijeenkomsten voor robotsport beoefenaars en liefhebbers. Ook verzamelen ze kennis over robotspelen op internationaal gebied en over de bouw van robotsport machines.

DRG is een non-profit stichting welke dmv donaties verbeteringen aan oa de arena kan doorvoeren. DRG bezit 2 arenas, de grote arena is geschikt om met heavyweights competitie te houden, maar door het gewicht en de tijd om op te bouwen, wordt deze niet vaak ingezet. Daarnaast hij ze nog een modulaire arena. Indien er geen polycarbonaat wanden worden gebruikt is dit een demo-arena en kan er in verband met de veiligheid alleen demonstraties in gehouden worden. Standaard is de arena ongeveer 4x4 meter en heeft een wand van ongeveer 30 centimeter. De arena kan wat kleiner gemaakt worden voor beurzen waar weinig ruimte is. Hij kan uitgebreid worden tot 9x9 meter zodat ook heavyweights zich goed kunnen bewegen. Met de polycarbonaat wanden en HDPE dak kunner er voor de featherweights echte "Full Combat" gevechten gehouden worden. Dat wil zeggen dat alle wapens gebruikt mogen worden.

Als laatste is er voorzieningen voor de kleinere klasses, zoals een antarena.

Klik op een logo voor meer informatie over die stichting:

 

 

Dutch Robot Games


Fighting Robot AssociationGerman Roboteers Association