Weetjes

 

Pizzabox is een driehoekige doorzichtige doos met een bek aan de voorkant om iedereen te buiten die hem uitdaagt.

 

Naam: Pizzabox.
Wapen: mechanische klauw.
Aandrijving: 2 accuboormachine motoren van 18 V.
aandrijving wapen: Ruitenwisser motor met M8 schroefdraad.
Wielen: 2 wielen 12.5 cm doorsnee, 3.6 cm breed.
Besturing: speedcontrollers. Electronizers 30A met externe relais.
Afmetingen: 32*32*12.5 cm.
Pantser: zijkanten 8 mm Polycarbonaat. Onder-, boven- en achterkant zijn 4 mm polycarbonaat, plaatselijk extra beschermd met 3 mm staal.
Gewicht: 12 KG
Accu's: 18 V 2.5 Ah accu in de vorm van 9 Hawker D-cellen
Besturing: 40 MHz Graupner X412- zender d.m.v. kruismixen
Prijzen: - 1ste plaats Mad Metal Machines vol. II in de featherweight klasse.
- 3de plaats Mad Metal Machines vol. III in de featherweight klasse.
- 4de plaats HCC-dagen Utrecht, Featherweight klasse
Historie: Pizzabox is begonnen als een houtendoos. Orgineel gebruikte ik houten wielen van een 1 cm breed, maar later zijn daar echte wielen opgezet (tijdens een event). Hierdoor paste de bovenplaat niet meer (de onderplaat is ter plekke vergroot) en de voorkant zou openblijven voor het wapen. Op deze manier heeft Pizzabox zijn eerste gevecht gevochten. Aangezien er geen andere featherweights waren in Nederland heeft Pizzabox tegen de heavyweight TAN gereden. Pizzabox reed op dat moment op 12 V, met 24 V aan boord voor de relais. Met 4 relais met 4 micro-switches aangestuurd door 2 servo's Een paar maanden later heb ik deze spullen in een alu frame van 40*40*10 cm met 8 mm acrylglas gezet. Weer een tijd later is het acrylglas vervangen door Polycarbonaat 6 mm dik. De voorkant was nog open, want ik had het wapen nog niet gemaakt en dezelfde relais werden gebruikt. Ongeveer een half jaar later heb ik tegen AD gevochten en daarbij merkte ik dat het aluminium frame niet sterk genoeg was. Vandaar dat ik overgestapt ben op een ijzeren frame, eerst 20*20*3 mm hoekprofiel. Later heb ik Pizzabox verkleint naar 32*32*10 cm met een nieuwe wapen en een lichter frame: 15*15*1.5 mm dik buisprofiel. Bij deze verandering is Pizzabox ook overgestapt op speedcontrollers (een korte tussenpoos heb ik gereden op aan/uitschakelaars van een accuboormachine, maar dat werkte toch niet echt lekker).

 

Vervolgens is Pizzabox van een vierkant naar een driehoek vorm gegaan, met een platte voorkant waar het wapen opzit. Helaas was in deze vorm de gewichtsverdeling slecht, waardoor Pizzabox geen grip had.